VSV jäsenten asialla

 

VSV tukee kaikkia jäseniään

Jäsen, joka vaihtaa työpaikkaa tai siirtyy eläkkeelle voi jatkossakin kuulua yhdistykseen, koska VSV:n hallituksen kokoonpano pyritään pitämään sellaisena, että se edustaa Suomen kaikkia alueita, aluehallintovirastoja, elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksia sekä muissa työpaikoissa työskenteleviä jäseniä. VSV yrittää tukea kaikki jäseniään työnantajasta riippumatta.

VSV:n keskeisiin tehtäviin kuuluu vaikuttaminen Suomen opetus- ja sivistyspolitiikkaan mm. lausunnoilla ja kannanotoilla. VSV myös kouluttaa jäseniään seminaareissa sekä opintomatkoilla eurooppalaisiin maihin. VSV on kaksikielinen yhdistys, mutta resurssipulan takia ruotsinkielisiä palveluja annetaan toistaiseksi lähinnä pyynnöstä.

 

VSV:n jäsenenä opiskelijasta eläkeläiseksi

On hyvä muistaa, että mikäli siirryt pelkästään työttömyyskassan jäseneksi, kukaan muu ei enää aja palkkausasioitasi. Samalla jäät ilman kaikkia muita ammattiliiton tarjoamia, yleensä ilmaisia etuja kuten juridiset palvelut, koulutuspalvelut, lomaedut, yrityskohtaiset alennukset sekä esimerkiksi mahdollisuutta osallistua VSV:n tukemille opintomatkoille.

Jäsenetuihin voit tutustua Akavan Erityisalojen verkkosivuilla. Jos toimit sivistyshallinnon asiantuntijatehtävässä, etkä vielä ole VSV:n jäsen, voit helposti liittyä järjestöömme Akavan Erityisalojen verkkosivujen kautta.

Myös sivistyshallinnon opiskelijat voivat liittyä järjestöömme ja käyttää sen tarjoamia etuja - jäsenmaksua maksat ainoastaan silloin, kun olet työsuhteessa.

Eläkeläisenä puolestaan voit jatkaa yhdistyksen jäsenenä, käyttää kaikkia jäsenetuja ja osallistua pääosin maksulliseen eläkeläistoimintaan maksamalla eläkeläismaksun, joka vuodesta 2009 lähtien on ollut 50 €/vuosi.

 

Uudistunut aluehallinto

Aluehallintoelimien suunnitteluvaiheessa sivistyspalvelut sijoitettiin uusiin elimiin hajalleen ja melko näkymättömiin vastoin opetusministeriön ja VSV:n lausuntoja. Aluehallintovirastojen ja elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskusten sisäinen järjestely on jokaisen elimen itse päätettävissä ja siten erilainen. VSV pyrkii mm. lausunnoilla ja kannanotoilla vaikuttamaan alueellisen sivistyshallinnon kehitysprosessiin.

 

 

Liity jäseneksi (Akavan Erityisalojen verkkosivuilla)